Saját trekking kerékpárom

Szeretnék egy rövid bejegyzést szánni arra is, hogy bemutassam nektek, hogy e sorok írója milyen kerékpárt használ elsődlegesen túrázásra és városi tekerésekre. Trekking kerékpárom bemutatásából egy kis tanulságot is leszűrhetünk.

Trekking kerékpárom

Szeretett kerékpárom egy több, mint 10 éves trekking kerékpár. 2008 decemberében került birtokomba, egy nagyobb sportáruház diszkontmárkája. Acél vázas, valódi trekking kerékpárhoz méltó felszerelésekkel, gyárilag dinamós világítással, amely azóta már elromlott. A kerékpáron egy alap teleszkóp van, még az érzékenysége sem állítható. A váltó marokváltó, és csak 21 sebességes. A váltószerkezet Shimano Acera, ha nem erőltetjük emelkedőkön a váltást, akkor egész kellemesen együtt lehet élni vele. Korábban átesett egy áttétel átalakításon is, mert a hátsó fogaskerék 14-ről 11 számúra változott, ekkor a külső abroncsok is lecserélésre kerültek. A kerékpár V-fékkel, sárhányóval, csomagtartóval, leszerelhető akkus világítással és hordozható pumpával rendelkezik egyéni igényeimnek megfelelően. Tavaly átesett egy nagyobb felújításon, új színt és sárhányókat is kapott, a fékkarokat és a fékpofákat is kicserélték a nagyobb fékerő elérése miatt. Sok külső gumit elkoptattam már, de nekem legjobban a defektmentes CST Salvio High Protection 37-622-es gumija vált be.

A kormány, a teleszkópos nyereg, a marokváltó, csomagtartó, a hajtókar és a pedálok még gyáriak.

Trekking kerékpár

Tanulság

Látható tehát, hogy nem egy csúcskerékpár, de engemet ez a kerékpár fél Nyugat-Európán keresztül a Balkánon át mindenhova elvitt. Alsóhangon is kb. 16 000 kilométer lehet benne, túrázok, városban közlekedek, és enyhébb erdei utakon is megyek vele – számomra tökéletes társ. Lényeg, hogy a felhasználási területnek a bringa megfelelő, karbantartással és egy kis odafigyeléssel sokáig kiszolgálhat minket kerékpárunk.

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük